Adım atmak için muhteşem olmak zorunda değilsin, fakat muhteşem olmak için adım atmak zorundasın.

Salı, Ağustos 22

Hayatı Anlatan

Hiç büyütme kendini, bilirsin sen de önemsediğim kadarsın.

Hayatı Anlatan Yazılar


Diye başladı adam hayatı anlatan yazılarına fakat kadının cevabı hazırdı.

Sen de kadını bilirsin, aklındakini yapmasını; yalnızca geciktirebilirsin, Engelleyemen mümkün değil..!

Hayat resimleri
Hayat resimleri
İnsanlara güvenip yola çıkanlar yarı yolda bırakılırlar.

Yaşadığın yeri aden yapamadığın sürece kaçtığın her yer cehennemdir.
İnsan en fazlaca kaçtığı şeyden asla kurtulamıyor.

Seni hayallerine ulaştıracak en mühim şey, cesaretindir.




İnsanlara güvenip yola çıkanlar yarı yolda bırakılırlar.

İnsan en fazlaca kaçtığı şeyden asla kurtulamıyor. Hayatı anlatan anlar da bu kaçışlar değil midir?

Güzeli güzel icra eden edeptir, edep ise güzeli sevmeye sebeptir! – Mevlana

HayatI anlatan
Hayatı anlatan
Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur. Resimleri çıkar sanki an ve an insanın karşısına. 

Susarak kazandığın kıymeti, boş konuşarak harcama, komik durumua düşürme gözümdeki yerini.

Bir ihtimal yağmura da gerek kalmazdı, insanoğlu bu kadar kirli olmasaydı, silüetler farklı resimler anlamsız.

Kar taneleri ne güzel konu alıyor, birbirlerine zarar vermeden de yol almanın mümkün bulunduğunu.

Son olarak not: Zordur bir ilişkiye başlayıp onu büyütmek. Eğer elinizde varsa bir ilişkiniz bitirmemek için elinizden geleni yapın. Karşınızdakini sevdikten sonra tüm sorunlar çözülür.

9 yorum:

İsmi boşver dedi ki...

6 ağustosta irlandadan geldim. orda geçirdiğim 6 ay çok değiştirdi beni. kafamın içinde kendi kendime konuşuyorum. düşünüyorum. fakat geldiğim yerdeki insanlar yerinde saymışlar. iyiler iyi kalmış kötüler daha kötü olmuş.
17 yıllık bir dostumla dostluğumuzu bitirdim. en yakın dostum dediğim adam , ortama giderken beni unutmuş (!). direk çizdim. daha önce yapamıyordum ama , anestezi yemiş gibi hiç bişey hissetmeden cart diye çizdim.
ama mevzu bu değil. mevzu şu. yüce tanrıya öncelikle bana verdiği -+ herşey için şükranlarımı sunarım. fakat kimyamı bozan birşey var.
sikiğin tekiyim. işim yok dahası hevesim yok. ben çeko bitirdim arkadaşlarım ik cı oldu ben 3 yıldır götümü yırtıyorum ama olmuyor. tezgahtarlık yapmayı da içime sindiremiyorum. çünkü bana vakit kalmıyo ulan. kıpkıllıyım tişört giyemiyorum. fiziksel olarak beğenilmediğim için takıntı oldu bende. üsturuplu bi işim olsa kılları kesip finess a düşecem. fakat olmuyor. her geçen gün de sinirleniyorum. allah belasını versin.
diğer husus bi sevgilim yok. şu an buna da çok ihtiyacım var. önüme çıkan herhangi biriyle sevgili olmak istemiyorum. mutlu olacağım kişiyle olayım istiyorum. ben istiyorum da karşıma bi türlü çıkmıyor. allah bana niye böyle bir hayatı reva görüyor bilmiyorum. üsturuplu bir iş lan. iyi bir iş iyi bir fırsattır daha iyi fırsatlara erişmek için.
nefret ettiğim kim varsa hepsi güzel güzel çalışıyor. ben mi kötüyüm acaba?
bir diğer husus ailemle kavga edip duruyorum. babam haklı olarak kızıyor. ailemide mutsuz ediyorum. hangi ortama gitsem karışıklık oluyor. herkes dövüşmeye başlıyor.
yaşamak istemiyorum ya. yaşadıkça günaha bulanıyorum sevenlerimi üzüyorum.
bu arada irlandadan döndüğüme pişman değilim.
arkadaşlarım birer ikişer evleniyorlar.
ben 26 yıldır sikikliğimi hiç bozmadan sürdürüyorum.
hani diyorum ya bir fırsat. belki düzeltirim.

Adsız dedi ki...

yeryüzünde niyetlere sadece fal çeken tavşanlar bakar.niyetiniz ne kadar kötü olursa olsun yapılan eylemin sonucu iyiye varıyorsa kahraman sizsinizdir.en temiz ve saf,yürekten duygularla yaptığınız bir şeyin sonucu kötüyse eğer sizden kotüsü yoktur.çünkü insanoğlu niyet değil netice aşığıdır.şimdi kafamı çevirip bakınca gorüyorum ki bütün pişmanlıklarım,bütün kara günlerim,bütün başıma gelenler,bütün verdiğim zararlar,bütün vicdan azaplarım... hepsinin içinde yer alan pişmanlığıma sebep olan yanlışlar bana o gün doğruydu.silip tekrar yaşayabilseydim,aynı yanlışları gene doğru bellerdim.şimdi böyle uzaktan bakıp konuşması çok kolay.dönebilseydim her yanlışımı yaptığım güne,şimdi kafayı yememe sebep olan bütün ihtimalleri teker teker eleyip gene aynı şeyi yapardım.nasıl ki hiç kimse sınanmadığı günahın masumu değilse; hiç kimse yeltenmediği iyiliğin de kahramanı değildir.her şeye bir bahane bulunur,her sonuca bir niyet bağlanır,kuzey yarım küredeki lavabolardaki su sağa doğru akar ve güney yarım küredeki lavabolarda su sola doğru akar.önce serden geçtim sonra belkilerden.illüzyonların en büyüğü zamanın bütün hakikate en yakın numarası

Adsız dedi ki...

bence buraya yazmadan önce herkesin düşünmesi gereken bir konu var:

"kendime bile itiraf etmekte zorlandığım bir şeyi buradaki çakma entelektüellerle paylaşmam ne kadar doğru ?"

söz konusu şey anonimlik ise yerim senin anonimliğini. siktir git terapi al. adamlar boşuna mı hayatlarını adıyorlar bu işe.

Adsız dedi ki...

kesinlikle ama kesinlikle kendinizden taviz vermeyin. karakteriniz, huyunuz nasılsa o şekilde davranın.

aksi halde ilişkiniz boyunca duyacağınız tek cümle “sen eskiden böyle değildin” olur. ve ondan sonra hiç bir olayda asla kendiniz olamazsınız. hep beklentiyi karşılayan biri olmak asli göreviniz haline gelir.

Adsız dedi ki...

o kadar iyi bir çocuk oldum ki anne itiraf edecek bir suçum bile yok ve biliyor musun anne oğlun sırf ona en kötü durumlarda bile doğru adam olmayı öğrettiğin için hep kaybediyor...

Adsız dedi ki...

bazen öyle hafifim ki rüzgar esse birazcık alıp götürcek beni. ama bazı zamanlar var ki ağırlığımdan yürüyemiyorum. can acısı bir başka. güzel bir günde, mutlu anlarda, sana değerli hissettirdiklerinde geçti zannediyorsun ama geçmiyor.

Adsız dedi ki...

insanları çok severim şey severdim.büyüyünce onlar beni sevmedi.açık konuşanı kimse sevmiyor.onlar kırılmasın diye kırılmak yanlış galiba.sonunda kazanırız gibi geliyor.aslında nedensiz sevilmiyorum yapmacık olmayanı sevmiyorlar.seversem çok pis severim halbuki.bu bir itiraf evet hiç birine söylemiyorum çünkü.

Adsız dedi ki...

yine engelledi whatsapp tan . yok sadece içebilir miyiz müsait ol olduğun bir zaman diye sordum. başladı kavgaya öyle bir bezdirdi ki beni anlatamam. neyse zaten sıkılmış ilgimden.ulan o ilgiye köpek gibi açım ben ve bir sürü insan. senin dersine dünya girsin de anla artık. yılbaşı geliyor benle girmek istiyordun hani..şimdi geri dönmeni mi bekliyim.evcilin miyim lan ben senin?insanım insan;azıcık saygı,empati daha fazlasını istemiyorum.

Adsız dedi ki...

5 yılın sonunda biz nasıl bu hale geldik diye düşünmeden edemiyorum içim içimi yiyor ve sanırım bunun sonu ayrılığa gidiyor be sözlük..bir yandan ondan ayrılırsam yaşayamayacağımı düşünüyorum bir yandan da uzaklığa artık tahammülümün kalmadığını biliyorum.