Adım atmak için muhteşem olmak zorunda değilsin, fakat muhteşem olmak için adım atmak zorundasın.

Perşembe, Ağustos 24

Mevlana ve Şemsi Tebrizi

"Geçen süre sevginin en büyük ilacıdır. Ya onu tamamen yok eder, ya da yeşertir dağ yapar" denir ve Mevlana gelir akla o güzel betimlemeleri, yazıları ve sözleri ile. Mevlana yazıları denince akla bir de Şemsi Tebrizi gelir ki herkes bilir ne derece disiplinli bir karaktere sahip olduğunu. Bugün bu sözlerle karşınızda olacağız.

Mevlana ile İlgili Yazılar


Seni yuvasından aşağı düşen yavru kuşun ufak ufak çırpınışına benzer biçimde hayatımın sonuna kadar bekleyeceğim, çırpınarak hem de hiç şikayet etmeden.

Ellerinde tuttuğun ateş ile bir kere dokunsan BİN AŞKA boyanır benim kalbim…

Aramızdaki bu çekime zarar gelmesin diye seni, senden bihaber seviyorum.

mevlana sözleri

Senin sevgini, kalbim taşıyamadığı için kimi zaman dengemi kaybediyorum sana düşüyorum.

Hayallerimde bir tek ikimiz için tek yol çizdim. İsmi ümit ve sevgi yolu, yolun sonuna kalbimi çizdim. Bir tek ikimiz için atan.

Şemsi Tebrizi için denir ki, aşk kelimesinin tam anlamını bilir bu adam.




Yüreğimi sana versem korur musun? Dünyadaki cennetim, ömrümdeki tek sevdam olur musun? ...diyebilmek isterdim gözlerine bakıp.

Dünyadaki seçimlerine oldukça dikkat et gülüm. Kazandıkların, kaybettiklerine değsin! Yoksa kaybedenler klubünün demirbaşı olursun.

İnsanlara varlıklı olma hayalini değil mutlu olma hayalini öğretin. Sahip olduğu şeylerin fiyatına değil, kıymetine baksınlar…

Rap diye sensiz vakit geçmek bilmiyor be meleğim… Seninle geçen saniyelerin hatta saliselerin bile kıymetini biliyorum fakat onlar senin kıymetini bilmiyor.

Şemsi Tebrizi


Sana her baktığımda, aklımagökteki yıldızlar geliyor. Uzaktalar, tekler ve ufak görünüp dünyadan daha büyükler.

Mevlana ise acıdan ya da aşktan başka bir dünyada yaşar. Şemsi Tebrizi'nin yazılarında belirttiği gibi.


Şemsi Tebrizi

Tüm insanoğlu yıldızdır. Hepsinin ayrı hikâyesi, ayrı çekiciliği ve ayrı parıltısı vardır. Fakat ben
 GÜNEŞİ, seçtim. Senin için milyarlarca yıldızdan vazgeçtim, vazgeçilmezim.

Günün birinde GÜNEŞ bana sordu, niçin hala seni üzen birisi ile berabersin. Ben de ona; “Sen gökyüzünden vazgeçebiliyor musun?” diye sorunca, “evet haklısın” dedi.

Kimi zaman hayatından gitmek isteyen ya da gelmeyen mühim olmamalı, yoksa iyi mi başlarsın tekrardan…

Senin büyünle başladı benim için yaşam, senin ellerinde son bulsun o vakit yaşam, sensiz anlamı yok hayatımın.

9 yorum:

Sevim dedi ki...

birini kaybedince susmaz iç sesiniz. pişmanlıklarınız içinize demir atar, öyle yaşarsınız. aniden aklınıza gelen bir şeye üzülür keşke öyle yapmasaydım dersiniz.
ama artık bütün sesler susmuştur. kendi pişmanlığını dile getiren içiniz hariç. çok geçtir. sadece bir duvar vardır sanki. anılarınızın, üzüntülerin çarpıp çarpıp size geri döndüğü. belki de bundandır tekrar tekrar pişmanlıklarda boğulmamız.

Adsız dedi ki...

zaman su gibi akıyor, yatağını buluyor fakat cümlenin öznesi görüldüğü üzere "zaman." bizse bekliyoruz, sabah oluyor, akşam oluyor, sonra gece oluyor uyuyoruz uyanıyoruz ama herşeye rağmen bekliyoruz. zamanımız bilinmezlik girdabında sürüklenip gidiyor bakalım; dilerim tünelin ucu huzurlu bir yere çıkar...

Adsız dedi ki...

şu an köpek gibi tekila ictim. ayakta durmayi birak nefes alacak halim yok. her kelimeyi yuz kere yazip duzeltiyorum. harflerin hpsi birbirine gecmis.
ıtiraf ediyorum seni cok seviyorum. evin her yeri sensin. her bir duvara senin anilarini yapistirmisim. bok mu vardi da o kariyla evlendin? hayatinin geri kalanini yasli bi angus gibi yasamayi sectin?mutlusundur insallah. sazan gibi atladigin o igrenc hayatinda mutlusundur insallah. yoksa gozumde aptal bir adam olarak kalacaksin. ayrica durust olayim,yanina hic de yakismiyor. sen daha iyilerine layiksin. mesela ben. beni allma onu al sen. zikkim olsun. boyle hayat mi olur lan. tukureyim icine. unutum sabah bu yazdigimi. ama yanlis yaptin hafiz. ayaklarini open kadini biraktin sen, senin icin su bile isitmayacak bir kadin icin. bir gun sen de anlayacaksin. sen geri geleceksin. pismanim diyeceksin. haksizlik ettim, yuz ustu biraktim diyeceksin. ama ben o zaman guclu bir kadin olacsgim. daha guclu. gec kaldin diyecegim falan. havali havali konusacagim. ama bugun yasadiklarimi ebediyyen unutmayacagim. ben kotu bi kadin degildim. aksine cok fedakardim. bir erkegin hak etmeyecegi kadar fedakar bir kadin. ama sen beni begenmedin istemedin. gittin hak etmeyen biri icin paspas oldun. sen de anlarsin bir gun yedigin naneyi. ama vakit cok gec olur. su an kafam o kadar guzel ki. tapiyorum sana ben. her dakika aklimdasin. senden baska dusunecek ikinci bir ayrinti yok hayatimda. her seyimdin,biraktin gittin. seni cok seviyorum. bir dk bile unutamiyorum. evimin her yerini kutsuyorum. beni unutma. ben biricik sevgilimsin sen. sana ölürüm. bebeğimsin. ıyi ki tanidim. arada bir ara beni. ben cekiniyorum. hosca kal ruhum.

Adsız dedi ki...

insanların karakterlerini değiştiremezsiniz, eğer seviyorsanız yanlışlarınıda göremezsiniz. kaçan kovalanır, kaçın kovalanın. bir şeyi bi kez yapan hep yapar
bkz: bi kere giden hep gider
bi kere dönen hep döner
bi kere yanlış yapan hep yapar.

Adsız dedi ki...

biri var aklımda.okulda tanıştım.pek tanışma sayılmazdı sadece dersle ilgili konuştuk.aynı gün de telefon numarasını öğrendim film gibi bir olay zinciriyle.şimdi aklımda cevapsız sorular.yazsam mı yoksa 3 hafta sonraki dersi mi beklesem karar veremiyorum.yaşamış olduğum reddedilme,mesajlarıma bir cevap dahi verilmemesi,konuşulmak istenmemesi tecrübelerimden dolayı korkuyorum.keşke geçmişi unutabilsem.çünkü tecrübelerim,yapmak istediğim her şeyde beni frenliyor.el freni çekik araba gibiyim.tam kalkış yapacakken tecrübelerim yalnızlık çizgisinden uzaklaşmamı engelliyor.

Adsız dedi ki...

yalnızlık bana göre değil.
dostum yok.
alışamadım istanbul'a,
ve
berbat durumdayım.

Adsız dedi ki...

sana fiziksel görünüşün hakkında iltifat etmediğim için ara sıra şikayet ettin. çirkin olduğunu düşündün. belki üzüldün, belki kırıldın. biliyor musun güzelliğinin farkına varacaksın diye ne kadar korktuğumu hoş kokulum? şimdiyse söyleyebilmek için çok geç. keşke olmasaydı. her iyi şey gibi sen de hemencecik bittin. pişmanım kelebeğim..

Adsız dedi ki...

az önce ayla filminin 2 dakikalık hikayesini okurken gözümden yaşlar süzüldü. muhtemelen hafta sonu filmi izlemeye gidicem ve yanımda arkadaşlarım olacağı için salya sümük ağlamamak için kendimle savaş vericem. doluyum ben ya salya sümük ağlamak istiyorum, son 3 yılım için toptan ağlayasım var benim neden vermek zorundayım bu savaşı, güçlüyüm çünkü ben dimi güçlü. aciz ve ağlağın teki değilim kahretsin. kim dedi ulan erkekler ağlamaz diye.

Adsız dedi ki...

sonunda tabiri caizse köpek gibi çalışmamın elmalarını, armutlarını ve geriye kalan tüm meyvelerini toplamak üzereyken önüme taş, kaya ve her türlü elementi koyup beni engellemeye çalışan iş arkadaşlarıma karşı mücadele vermekten yoruldum. can sıkıntısıyla tanışıp selam verip ayak üstü muhabbet ettiğim genel müdürümüz sayemizde önüme bir kapı açıldı ve ilk açılan kapıda performans dolayısıyla aşırı beğenilip çiçek ve çikolata ile istendim. hayır geçsem önüm açılacak, maaşım iyi oranda artacak ve işim garanti olacak ama neden yani benle niye uğraşır insanlar ki