Adım atmak için muhteşem olmak zorunda değilsin, fakat muhteşem olmak için adım atmak zorundasın.

Cuma, Şubat 24

Yurtdışında Yaşayan Türklere KDV'siz Konut Satışı

KDV'siz Konut Satışı

Bugün okuduğum bir haber. Başta iyi bir şeymiş gibi geldi de sonradan fark ettim ki iyi bir şey değil. Okuduğum businessht'den alıntı yapayım:
Yabancılara tanınan KDV’siz gayrimenkul alma hakkı, çalışma ve oturma izniyle 6 aydan fazla yurtdışında ikamet eden Türklere de tanındı. Yabancılara tanınan KDV’siz gayrimenkul alma hakkı, çalışma ve oturma izniyle 6 aydan fazla yurtdışında ikamet eden Türklere de tanındı.
Yurtdışında Yaşayan Türkler
Yurtdışında Yaşayan Türkler
Bu oradan bakınca nasıl görünüyor şöyle anlatayım. Siz 530 bin liraya bir ev aldınız diyelim, bunu 6 ay veya daha fazla süredir yurt dışında yaşayan biri 450 bin liraya alabilecek.
( Eski konularımızdan biri: Güzel Anlamlı Sözler )

Amaçta yurtdışındakileri Türkiye'ye çekmek olmadı en azından parasını ülkeye çekmek. Parasını ülkeye çekersiniz çekmesine de yurtdışında yaşayan adam o eve gelip oturmaz, gelir alır kiralar gider, kiracı her ay yurtdışına öder o parayı. 
Bu arada alıntıyı yaptım ama businessht'nin konu linkini vereyim:
http://www.businessht.com.tr/emlak/haber/1401147-konutta-yeni-kdv-mujdesi


Kdvsiz Konut Almak
Kdvsiz Konut Alımı
Yurtdışında Akrabanız Varsa

Bakın bu sistemin bugları yani açıkları var, mesela siz ev almak para biriktirdiniz misal 530 bin, ama bunu yurtdışında yaşayan akrabanıza aktarıp ona aldırıyorsunuz evi hoopp 450 bin cebinizde kalıyor. Ben açıkçası bu sistemde yapılan "yabancılar KDV ödemeyecek" yönergesine karşıyım.
( Eski yazı sözlerimizden biri: Aşkı Anlatan Sözler
Vatandaşlarımıza istenildiği kadar yapılabilir indirim de, yabancılara KDVsiz alım olmamış.


1 yorum:

gülçin dedi ki...

buradan ev almak çok pahalı kdvsiz de olsa